RETURNARE ȘI SCHIMB

RETURNARE ȘI SCHIMB

 

CUM SE RETURNEAZĂ COMENZILE

Toate achizițiile efectuate pe acest website sunt eligibile pentru o returnare gratuită în termen de 14 de zile de la livrare. Te rugăm să ţii cont că dacă au existat taxe de transport, acestea nu vor fi restituite.

Dreptul clientului de a returna bijuteriile se aplică numai celor care sunt returnate în aceeaşi stare în care au fost primite. Nu se va efectua nicio rambursare/schimbare dacă bijuteria nu este în aceeaşi condiţie în care a fost livrată sau dacă este deteriorată. Prin urmare, te rugam să acorzi o grijă sporită bijuteriilor aflate în posesia ta.

Bijuteria returnată va fi analizată integral, apoi te vom informa cu privire la dreptul de a primi contravaloarea valorii achitate.

Garanţia nu va fi acordată în cazul în care nu au fost respectate recomandările de utilizare, întreţinere, transport și depozitare prezentate în certificatul de garanţie al produselor.

Nu suntem în măsură să procesăm schimburi în acest moment. Te rugăm să returnezi articolele și să plasezi o nouă comandă, sau să ne contactezi pentru ajutor la sales@xjewellery.ro Te rugăm să ambalezi articolele într-o cutie sau plic de transport cu suficient material de protecție pentru a le apăra împotriva deteriorării în timpul transportului. Orice bijuterie va fi returnată folosind ambalajul său original, precum și cutiile, etichetele, garanţia.

Înainte de a returna produsele te rugăm să ne contactezi prin e-mail sau telefon (sales@xjewellery.ro, +40 726913122, între orele 10.00-18.00, L-V) pentru a obţine acceptul nostru in privinta returului. Costul cu returul va fi suportat de noi, iar returnarea bijuteriilor se va realiza prin intermediul unui curier trimis de noi. Detaliile returului le stabilim de comun acord la momentul respectiv.

Dacă alegi să utilizezi o altă metodă de expediere, te rugăm să reții că nu putem rambursa taxele de expediere sau de asigurare suportate. Te rugăm să trimiți pachetul la:

World of Beads Srl
Str. Lt. Aurel Botea nr. 3, bl. B5C, sc. B, ap. 35
Sector 3, București, cod postal 031412

Îţi vom rambursa valoarea articolului returnat în termen de 14 zile calendaristice de la data la care am primit bijuteria la sediul nostru din București, în contul bancar comunicat de către tine.

Returnarea de produse defecte 

Clientului ii revine sarcina de a inspecta bijuteriile la primirea acestora  şi de a notifica vânzătorul în termen de 30 zile calendaristice de la primirea comenzii cu privire la orice defect, neconformitate sau deteriorare a bijuteriilor primite. Dacă obiecţiunile nu sunt comunicate în termenul specificat, bunurile se consideră acceptate împreună cu orice vicii aparente de aspect ar prezenta.

Te rugăm să respecţi recomandările de utilizare și întreţinere prezentate în certificatul de garanţie al produselor și:

  • Să nu porți bijuteriile în timpul activităților casnice / fizice sau a acelora în care există posibilitatea ca acestea să intre în contact cu substanţe chimice
  • Să eviți contactul cu surse puternice de căldură, existând posibilitatea ca acestea să deterioreze cauciucul din bijuterii.

Te rugăm să reţii că argintul, bronzul și cauciucul își pot pierde strălucirea în timp dacă intră frecvent în contact cu agenți precum parfumul, apa sărată, cremele de piele, fixativul pentru păr sau alte substanţe chimice.

Comandă greşită

În cazul în care produsele primite nu sunt conforme cu comanda plasată, te rugăm să ne scrii la sales@xjewellery.ro furnizând datele aferente comenzii tale, precum şi descrierea bijuteriilor primite.

Dacă ai alte întrebări cu privire la returnări, te rugăm să ne contactezi la: E-mail: sales@xjewellery.ro

RECLAMAȚII

În calitate de consumator, te poți plânge de produsele cumpărate de la noi prin intermediul portalului online ANPC. Când trimiți o reclamație, te rugăm să specifici adresa noastră de e-mail: sales@xjewellery.ro.